pengunjung blog ini

Elmo Sesame Street

Wednesday, 28 March 2012

TT Bersama MNC (Melaka Neo Crews)



TT bersama Melaka Neo Crews telah diadakan semalam 28 Mac 2012..Tempat pilihan kitaorang ialah Perantau Hill Restoran Bangi...Sebanyak lebih kurang 30 buah jentera hebat ini telah berarak dr RV point Dataran Putra, putrajaya pada pukul 10.00  



Kalo dah 30 buah kenderaan bermakna 30 orang la kan yang ader itu pun tidak termasuk yang bawa pasangan..jadi mmg meriah dengan group kitaorg jer la pada mlm tuh...Aktiviti diorng biasa la suka bahan membahan...bg yang suka gelak plak  satu restoran bleh dengar..nasib baik x terlentang ,tertonggeng n tergolek2 jer...hehe







Sebelum balik biasa la sesi photografi plak..susun keta smart2 n ambik gambar..yg ni x berapa nak menjadi sangat..susunan tidak selari..hehe..susah kot kat jambatan ni...biasanya depan Jabatan Perdana Menteri..tp abam polis wat kacau ar..




Bab kata fotograper ini la 9 lelaki jahanam...haha...



Walaupun selalu kena bahan bab ini gosip..tapi kita cool je an...biasala dalam group ni ramai wartawan..ada dari melodi...selalu jer ada hot story...






haaa yang nie berpakaian ikut tema warna...tema biru dan merah..kebetulan ke or mmg dah rancang nie haaa...emmm


Perbincangan terakhir sebelum beredar...time nie dah pukul 1.00pg kot..masing2 x hengat yang esok kerja...terima kasih kepada semua...kita jumpa lagi next tt.....salammm

Monday, 19 March 2012

Habis Kan Duit Untuk Neo

Pasang Karbon Sticker
sebelum ni x terpikir pun nak bwat karbon stiker ni..yer la dulu nak wat benda ni agak mahal..dalam rm300 gak la...tapi skunk dah murah..mampu la kalo nak wat pun..

siap pasang  RM 100 jer...

Tukar Ekzoss

Dah join group Neo ni masing2 keta gempak jer...datang jer aku keta standrt lagi...mmg ashik kena bahan ngan dorang jer la..masa first2 pakai keta ni mmg smgt la nak make-up...tp bila dah bosan malas dah nak ambik tahu..biarkan je..kekadang basuh pun 2 bulan skali..salah satu topic yang selalu aku kena bahan ialah pasal eksozzz....eksozz bunyi kepit la..mcm keta gegurl la...mcm2 ar...dah tak thn aku terus ar tukar eksozz...kebetulan duit pun tengah ada kan..hehe

selamat tinggal ekzoss lama..hehe

pergg BJP oun nak tukar jugak

yeayy eksozz baru...amacam? 

Pas tukar ekzoss ni mmg terasa ar perbezaan dia..salah satunya bunyi..kompem la lagi power an..nak merembat pun bestt....kereta lagi pick-up dr yg biasa sbb extractor pun dah tukar..aku guna yg 4-2-1..muffler aku tukar yg tromperr...vrommmm..kos untuk tukar eksozz mcm aku punya ni dlm RM 210 sahaja...


Tukar camber 


tukar camber depan..sebiji rm35



Sunday, 18 March 2012

Port Dickson FunDrive Wif Neo Group Of Putrajaya

3 Mac 2012 (Sabtu) sebanyak lebih kurang 40 biji Satria Neo dari Putrajaya telah menyertai Port Dickson FunDrive anjuran Neo Group Of  Putrajaya. First time aku join konvoi ramai2 ni bersama neo group selepas konvoi amal untuk GAZA ritu..sebelum ni aku gerak sorang2 jer..hehehe..ni pun secara kebetulan je selepas di invite oleh seorang mamat ni shah achi-achi achimek kat mamak..dan mamak ni gak la merupakan HQ dan RV point utk NGP..heheh 

Tepat jam 9.00 Pagi sepatutnya semua dah  berkumpul di RV Point sepertimana yang telah dirancang dan dibincang oleh admin2..janji-janji melayu ni biasa la...cakap jer pukul 9.00 pagi tapi...emmm ada gak yg datang lewat...baru bangun la apa la kan...

           

RV Point sebelum memulakan FunDrive NGP


Selesai jer breakfirst dan semua sudah sampai di RV Point sedikit taklimat telah disampaikan oleh leader group bagi memastikan perjalanan nie mengikut peraturan-peraturan yang telah ditetapkan dan tiada masalah sepanjang FunDrive nie.Alhamdulilah semua selamat sampai ke destinasi tanpa sebarang masalah dengan bantuan MARSHAL2..terbaik ar... 


MARSHALL2 FunDrive 

FUhh Semart seyy...sebahagian dr 40 biji NGP



Adik-adik ku mengedik disini  


Hye Bro!! Mau Race ka...







Gaya xleh blah..masing2 nak tunjuk power jer..tahu la R3 bang..hehe tp yg brother kat blakang baju merah tu bleh lawan ker...dah start keta ke blom...haha..kesian ashik kena bahan je..yer la keta standrt je..ekzoss pun kepit lagi..sama la mcm keta aku dulu..kena bahan gak...tp skunk vrommm2..kau brani..haha


Perjalanan ini mengambil masa lebih kurang 2 jam dengan melalui jalan belakang..rasa agak jauh gak la skit  jika nak dibandingkan dengan melalui highway...tapi jalan belakang ni lagi mencabar kot...nama lagi keta sport ann...belasah arr...baru puas..hehe



Sampai PD


Sampai2  PD pun dah tengah hari...sebelum pegi check-in masing2 dah lapar..apa lagi cari port makan la dulu...jommm carikk....


COWBOY PLACE 
                                   

haa korang pernah datang tempat nih x?...aku pun baru first time sampai sini...Cowboy Place Teluk Kemang, Port Dickson..nasi kukus dan ayam panggang...dia mcm nasi ayam kite je...cuma ayam tu dia panggang...sedap la jugak..tambah2 tengah lapaqq....nyummm2....


ni la rupanya nasi kukus ayam panggang 




Semua ngah sedap menjamu selera.. 


 kalo saper2 datang PD tu boleh la singgah kedai ni..harga x mahal sgt..boleh la..satu set baru rm5 ringgit lebih2...murah an..ada gak yg jenis pakage2 ni...nak rasa bleh la datang kedai ni...promote2




Semua dah kenyang 


pas mkn mesti nak rehat an...kami terus ke tempat penginapan yg x berapa jauh dah dr kedai ni untuk check-in..apa dah nama apartment yg kitaorg stay tu luper daa...best gak ar..apartment 3 bilik,2 toilet,dapur, ruang tamu n balcony..mengadap swiming pool...jap nk cari gambr..




Dalam  Apartment kitaorg..best2




haa ni dia Apartment kitaorg..best2 


kitaorng bila dah jumpa swiming pool aper lagi..masing2 dah mcm budak2..mmg time ni kitaorg jer la yg menguasai sepenuhnya pool...buat menara la..lompat la...main bola dlm air la...yg paling best main gelongsor..mula2 malu..tp bila dah try best plak...huhuhu..mmg best gler time ni...aktiviti mcm ni boleh mengeratkan lagi persahabatan antara satu sama lain...


 kononnya nak buat menara..tapi sampai sudah x jadi


kesian aben..ketinggalan di blakang

Dah datang PD ni x sah la kalo x g pantai teluk kemang an...mmg betol suasana petang kat pantai teluk kemang ni sangat meriah...kebetulan plak pada petang tu ada pasar malam..lagi la ramai org..sebenarnya aku teringin nak naik banana boat jer..first time ni nak naik...tegk la gambr tu...exctd ann...haha




Banana Boat Pantai Teluk Kemang,PD 
                                                 
mmg best gler naik banana boat ni..masa dia tarik tu perggg laju gler...kalo x pegang kuat2 mau melambung kat tengah2 laut tu...tp kalo naik nie kompem akan tebalik punya...kat tengah2 pulau plak tuh...bayangkan ar..tengah laju2 benda ni tebalik..mau x jatuh ke dasar laut tu...tp besh gler...x mahal pun naik benda alah ni..dia kira rm10 satu kpala...kalo xnk naik banana boat bleh naik boat yg tarik benda nih..harga sama gak...puas hati beb naik...




ni masa banana boat tebalik kat tengah2 laut



Aktiviti malam per lagi...jomm BBQ



 ayam ada,kentang ada...




saper la yg rajin ni



ni la barisan2 yang telah menjayakan Port Dickson FunDrive 2012 pada 3-4 mac 2012..semoga kita semua dapat berkumpul lg bagi menjayakan event yang seterusnya... 
                                                      


'Neo Group Of Putrajaya'













Friday, 16 March 2012

My Kitten ~melody~

Knaper MELODY??? itu la persoalan yang selalu ditanya oleh mereka2 yang baru mengenali melody ni...hahaha...Melody ni aku dapat daripada seorang kawan secara percuma.baik betul beliau ann ann..masa tu usia melody ni baru 3 bulan..berbalik kepada nama MELODY..idea nie aku dapat dari cita sinetron melodi dulu2..time tu cita ni populer gak la..aku pun terpengaruh gak gara2 melodi yg cantik tuh..hehe..disebabkan aku meminati heroin dia iaitu melodi terus aku letak nama kucing aku ni melody..sbb tu kucing aku ni comey.

Melody muka nak serius jer


Skunk melody aku ni sudah berusia 1 tahun 2 bulan..sangat aktif tapi pemalu...kalo org datang rumah mesti dia akan menyorok di belakang langsir sampai la semua org balik..dia manja sbb mmg aku manja kan dia...lagi satu mayb dia x pernah jumpa dengan kucing2 lain..dari kecik sampai umur skunk dia duk apartment je..sbb tu jadi sombong skit..hehe


Posing nak manja tp serius

Sebenarnya sifat haiwan ngan manusia ni sama je..cuma yang membezakan kita ngan haiwan ni ialah akal dan fikiran je..haiwan x boleh berfikir sepertimana kita berfikir..tetapi zaman skunk ni x heran la kalo terdapat manusia berperangai lebih teruk dari haiwan..saper setuju?bagi pencinta haiwan atau pet lover ni..SAYANGILAH KUCING KITA...hehe